Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Jika engkau terlibat di dalam perniagaan percetakan cenderahati menggunakan teknologi heat printing. Anda perlu terpelajar mesin heat press yang sesuai memainkan peranan yang amat penting dalam perdagangan anda. Sebab ini, DIYPrintingSupply sentiasa menasihati pelanggan kami untuk mengarifi dan mengkaji jenis-jenis perangkat heat press yang diperlukan untuk perniagaan mereka. Pada artikel ini, kami akan berkongsi factor-faktor yang perlu anda pertimbangkan semasa membeli mesin heat press.

Ada 4 faktor yang perlu anda pertimbangkan semasa memilih mesin heat press. Empat mesin press faktor ityu termasuklah species, saiz, timer, dan attachment.

Faktor #1: Jenis-jenis Mesin Heat Press

Terdapat dua jenis perkakas heat press yang saja kita nampak di pasaran, iaitu swing-away dan clam.

coffee-grinder-coffee-mesin-membuat-kopi.jpg

Swing-away - Heat press jenis swing-away mempunyai heat platen yang boleh dinaikkan keatas & juga tatkala ayun ke kanan. Rutin heat platen untuk perkakas heat press jenis swing-away boleh sirkulasi 100°.

Clam - Mesin heat press jenis clam pula, ada heat platen yang mampu dinaikkan keatas tetapi tidak boleh yang ayun ke tepi. Sekalipun bahagian bawah mesin larat ditarik terserondok. Mesin heat press jenis clam besar sesuai sekaligus buat peniaga yang punya ruang tingkah laku yang minimum kerana mampu menjimatkan bilik.

Faktor #2: Saiz

Saiz mesin heat press kau hendaklah sama dengan spesies percetakkan serta perniagaan anda. Misalnya, bila mesin heat press dikau bersaiz kecil, ia dengan membatasi design dan mampu menyebabkan kamu tidak sanggup memenuhi tempahan pelanggan. Meski pun bagaimanapun, kalau mesin heat press kau besaiz terlalu besar, ia akan menimbulkan anda menderita dari jurusan bil elektrik jika menerima tempahan pada kuantiti yang sedikit.

Faktor #3: Timer (Analog vs. Digital)

Satu juga faktor primer yang anda mesti ambil taksiran apabila menyeleksi mesin heat press diartikan sebagai sama siap ia memakai timer mendekati atau internet digital. Kini, mayoritas mesin heat press menggunakan timer kerana ia lebih akurat dan susur pengguna.

Unsur #4: Attachments

Tidak segala mesin heat press dijual secara wahid set setia. Sesetengah perkakas heat press memerlukan engkau sendiri bagi menambah attactment yang berlain-lainan untuk mencetak produk-produk khusus. Misalnya, saiz attachment yang digunakan dalam baju suntuk berbeza secara attachment yang digunakan bagi mencetak keychain. Jadi, anda harus menggunakan attachment yang sesuai dalam mengelakkan dari product reject. Sebaliknya, anda perlulah menyeleksi attachment yang bersaiz pas untuk menyembulkan produk-produk yang cantik